درگرامیداشت از سی امین سال وفات قاری عبدالباسط محمد عبدالصمد

ساخت وبلاگ

عبدالباسط محمد عبدالصمد قاری بزرگ وخوش آواز قرآن درسال 1346 هجری قمری در یکی از روستا های جنوب کشور مصر به دنیا آمد.

پدرش عبدالصمد یکی از مدرسین حفظ و تجوید قرآن کریم بود. عبدالباسط در شش سالگی جهت فراگیری قرآن در یکی از مدارس زادگاهش به تعلیم قرآن پرداخت. در ده سالگی حافظ کل قرآن شد. همین که به سن دوازده سالگی رسید از شهر و روستاهای دور و نزدیک دعوت نامه‌ هایی به سوی او روانه شد، چرا که گواهینامه استاد سلیم که به عبدالباسط اعطا شده بود نقطه اطمینان همه مردم بود.

او یکی از جمله چهار قاری بزرگ قرآن در کشور مصر و از بنیان گذاران انجمن قاریان آن کشور بود. این قاری خوش آواز با لحن و ادای خاصِ تجوید کلمات قرآن  توانست مقلدان و طرفدارن فراوانی در سراسر جهان کسب نماید.

عبدالباسط در سال 1369 هجری قمری در مراسمی که به منظور رقابت تلاوت میان برترین قاریان بر پا شده بود شرکت نمود. در آن مجلس یکی از نزدیکان عبدالباسط از مسئولین مجلس اجازه خواست تا او هم دقایقی به تلاوت کلام وحی آمیز الهی بپردازد. عبدالباسط آیاتی از سوره احزاب را تلاوت کرد و این تلاوت او بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت.

در سال 1370 هجری قمری عبدالباسط به رادیوی مصر رفت. با ملحق شدن او به رادیو استقبال مردم در مصر برای خرید رادیو زیاد شد و در اکثر خانه‌ ها گسترش یافت. سپس با بدست آوردن شهرت فراوانی که کسب کرده بود توانست به کشور قاهره سفر نماید.

عبدالباسط برای برگزاری محافل قرآنی دعوت نامه های فراوانی از کشورهای اسلامی دریافت نمود و به سفرهای زیادی هم جهت اشتراک در محافل قرآنی نایل آمده است. چنانچه در یکی از سفرهایش در جاگارتا در بزرگترین مسجد آنجا به تلاوت قرآن عظیم الشان پرداخت. همچنان در یکی از مساجد که در آن بیش از دوصد و پنجاه هزار نفر حضور داشتند همه از شوق و علاقمندی به تلاوت وی شب را تا صبح به پا ایستادند و گوش جان به صدای روح پرور کلام الهی سپردند.

ازمشهورترین مساجدی که روانشاد عبدالباسط درآنها به تلاوت کلام الله مجید پرداخته‌ است، میتوان مسجد الحرام در مکه، مسجد نبوی در مدینه، مسجد الاقصی در قدس و مسجد ابراهیمی در فلسطین را نام برد.

آنچه که از این قاری برجسته جهان برای مسلمانان باقی ‌مانده است گنجینه بیش از نیم قرن قرائت ایشان است که در نوارها ضبط شده است و در دنیای اسلام استفاده می ‌شود. شیخ عبدالباسط زمانی که اسرائیل فلسطین را اشغال نکرده بود به دعوت مسلمانان آن دیار به فلسطین سفر کرد و در مسجدالاقصی سوره اسراء را تلاوت نمود. وقتی فلسطین اشغال شد، او دائماً از این موضوع اظهار ناراحتی می‌ کرد و آرزو داشت که بار دیگر بتواند به مسجدالاقصی برود و خاطرات گذشته را تجدید کند و اگر هم خود نتوانست، فرزندانش پا به فلسطین گذاشته و در مسجدالاقصی به تلاوت قرآن بپردازند.

روانشاد قاری عبدالباسط پس از شصت و یک سال عمر گرانبار روز چهارشنبه 20 ربیع الثانی سال 1409 هجری قمری مطابق نهم قوس سال ۱۳۶۷ خورشیدی بر اثر بیماری سرطان مری، شکر والتهاب جگر چشم ازجهان فانی فروبسته و به جاودانه گان پیوست. روحش شاد و یادش گرامی باد!

اولویت نیکی به مادر...
ما را در سایت اولویت نیکی به مادر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mstafa بازدید : 217 تاريخ : چهارشنبه 8 اسفند 1397 ساعت: 15:22