در یادبود از هنرپیشه موفق کشور عبدالاحمد خاکسار

ساخت وبلاگ

عبدالاحمد خاکسار هنرپیشه و کمدین موفق رادیو، تلویزیون و سینمای افغانستان صبح روز دوشنبه 30 اسد سال روان به اثر بیماری که داشت به عمر 68 سالگی داعی اجل را لبیک گفته و به حق پیوست.

انا لله و انا الیه راجعون

عبدالاحمد خاکسار در سال 1334 هجری خورشیدی در یک خانواده فرهنگی به دنیا آمد. با سپری نمودن دوران طفولیت شامل مکتب شد، ولی هنوز چند صنف محدود را فرانگرفته بود که پدرش در ولایت کندز به کار دولتی توظیف گردید و ناگزیر خاکسار همراه با فامیل به آن ولایت سفر نمودند.

عبدالاحمد خاکسار دوران آموزشهای مکتب را در لیسه شیرخان ولایت کندز به اتمام رسانید. با فراغت از مکتب و سپری نمودن امتحان کانکور موفق گردید تا به پوهنځی زبان و ادبیات راه یابد اما بنابرعلاقمندی خاصی که داشت خودش را به پوهنځی تعلیم و تربیه ولایت کندز تبدیل نمود. سه سال را با شوق وعلاقمندی خاصی در این پوهنځی دنبال کرد، ولی با تاسف به دلیل آغاز جنگ های داخلی در کشور شرایط برای ادامه تحصیل او نا مساعد گردید و نتوانست تحصیلاتش را به پایان برساند.

خاکسار در سال 1359 به کابل آمد و از طريق نمايشنامه های تلويزيونی، کار در عرصه های مختلف هنر نمايش را تجربه کرد و به شهرت رسيد. از سویی هم چون علاقه فراوانی به معلمی داشت توانست در یکی از مکاتب شهر کابل به صفت معلم شامل وظیفه گردد. روانشاد خاکسار در کار تدریس خود بسیار جدی بود و نمی خواست وظیفه مقدس معلمی را ترک نماید. از سوی هم علاقه فراوانی به کار تمثیل و هنر سینما داشت و حاضر نبود از کار سینمایی نیز فاصله بگیرد.

عبدالاحمد خاکسار همچون دیگر معلمان کشور آنقدر از سطح زندگی مرفه برخوردار نبود، ‌اما از وضعیت زندگی که داشت شکر گزار بود. از طریق معلمی تلاش داشت فرزندان کشور را تربیه کند تا جامعه آینده ما یک جامعه تحصیل کرده و آگاه باشد. همچنین از طریق هنر خود می خواست کمی ها و کاستی های جامعه را برملا سازد و برای مردم آگاهی دهد.

کار هنری عبدالاحمد خاکسار به نخستین سال های نوجوانی او باز می گردد، دورانی که در ولایت کندز مشغول آموزش درس های مکتب بود. خاکسار در آن زمان در مراسم فرهنگی ریاست معارف ولایت کندز نمایشنامه هایی اجرا می نمود و بدین ترتیب افتخار عضویت گروه تیاتر ریاست معارف آن ولایت را حاصل کرد و از آن به بعد به عنوان هنرپیشه و ممثل فعال وارد کارهای هنری تیاتر و سینمای کشور گردید.

این هنرمند خوب در بیشتر از پنجاه فلم تلویزیونی و چهار فلم سینمایی نقش های گونه گون بویژه نقش های کمیدی را بازی کرده است. ازجمله میتوان فلم تردید، گل بابونه، پل، کبوتر زخمی، بهار امید، سایه و شماری از فلم های دیگر نام برد.

خاکسار درنمایشنامه ها و فلم های زیادی نقش داشته است، از وی پارچه های ناب کمیدی در آرشیف رادیو و تلویزیون ملی کشور باقیمانده ‌است. او در فعالیت های هنری اش بیشتر در نقش های طنزی کار کرده است. از این لحاظ مخاطبان سینما و تیاتر، عبدلاحمد خاکسار را بیشتر از روی این نقش هایش می شناسند.

روانشاد خاکسار درهنر تمثیل دست بالایی داشت. او باری در یکی ازمصاحبه هایش، ویژگی یک هنرپیشه خوب را چنین بیان داشته است: هنرمند زمانی که می خواهد نقشی را بازی کند، لازم است خود را با کرکتری که برایش داده می شود،‌ عیار سازد و سعی نماید از دایرکتر برداشت صحیح داشته و نقش خود را آن گونه که دایرکتر می خواهد، بازی کند.

خاکسار در کارهای سینمایی اش بیشتر به عنوان ممثل کار کرده است، البته به گفته خودش گاهی به عنوان نویسنده داستان نیز فعالیت داشته ولی کار او دراین عرصه محدود بوده است. در بخش نویسندگی او داستانی را به نام حریص نوشته و تبدیل به نمایشنامه کرده است.

عبدلاحمد خاکسار، در زندگی به دو چیز علاقه بیشتر داشته و توانست مطابق علاقه اش کار کند. یعنی او درجمع اشخاصی قرار گرفته است که به مراد و خواسته های شان میرسند. یکی از آرمان های او در زندگی معلمی و دیگری هنر تمثیل تیاتر و سینما بود و او توانست به هردوی آن دست یابد، و از این بابت بسیار خوشحال بود.

روانشاد خاکسار از روی شکسته نفسی که داشت حاضر نبود خود را در جمع هنرمندان قلمداد کند، اما نظر به کارهای وی در بخش سینما و تیاتر همه می پذیرند که او یک هنرمند واقعی بود. خاکسار معتقد بود که هنر یک بحر بی کران است و وسعت بسیار زیادی دارد. از این لحاظ، او خود را کم تر از آن میدانست که هنرمند بگوید.

عبدالاحمد خاکسار پس از یک عمر خدمات شایسته هنری در عرصه رادیو، تلویزیون، سینما و معارف کشور سرانجام صبح روز دوشنبه 30 اسد سال روان در اثر بیماری که دامنگیرش بود جهان فانی را وداع نموده و به ابدیت پیوست. روحش شاد و یادش گرامی باد!

+ نوشته شده در چهارشنبه یکم شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۵۹ ب.ظ توسط مصطفی اورهان  | 

اولویت نیکی به مادر...
ما را در سایت اولویت نیکی به مادر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mstafa بازدید : 62 تاريخ : سه شنبه 7 شهريور 1402 ساعت: 16:01