درگرامیداشت ازسال روز وفات استاد بیلتون

ساخت وبلاگ

نزدهم عقرب سال روان مصادف بود به سومین سال وفات هنرمند خوب و خوش آواز کشور روانشاد استاد مومن خان بیلتون، صدای که روح و روان علاقمندان موسیقی محلی کشور را به نوازش می گرفت و شادی خاطر هنر دوستان را فراهم می ساخت.

مومن خان بیلتون درسال ۱۳۱۱ هجری خورشیدی درشهر مزارشریف درخانواده مرد دهقانی به نام جمعه خان دیده به جهان هستی گشود. در هشت سالگی پدرش را از دست داد و بعد از مرگِ پدر به ولایت لوگر رفت. در لوگر به حلقه شاگردان بهایی جان پیوست و چهار سال تمام خدمت وی را کرد و از او شعر های زیادی آموخت. تا بالاخره با معرفت مختصر با استاد دُری لوگری به رادیو افغانستان راه یافته و اولین آهنگش را ازطریق امواج رادیو تقدیم هنر دوستان کرد .

همزمان با فعالیت در رادیو جهت فراگیری هر چه بهتر هنرموسیقی نزد استاد دُری لوگری    به شاگردی نشست و مدت تقریباً ده سال در گروه وی آوازخوانی ‌کرد. سپس شاگرد غلام محمد رباب نواز شد و رباب و تنبور را نزد وی آموخت.

بیلتون درعرصه هنر آواز خوانی سه مرتبه به دریافت جوایزی از طرف رهبری رادیو تلویزیون افغانستان نایل آمده است.

بیلتون هنرمندی بود که درمیان مردم خود زندگی کرد وهنرش را باصفا و صمیمیت در خدمت جامعه و مردمش قرار داد، زیرا او هر باری که در محافل و کنسرت ها ظاهر می گشت با علاقمندان آوازش هر نوع فاصله را می برید و خود را با مردم خود نزدیک و نزدیکتر احساس می نمود و همان بود که خواسته های مردمش را به خوبی درک  می کرد.

بیلتون درطول دورۀ فعالیت های هنری اش، چار بار به حیث هنرمند سال« موسیقی محلی» از طرف مردمش شناخته شده و پنج مدال هنری را از آن خود ساخت.

بیلتون سفرهای زیادی به خارج از کشور مانند ترکیه، بلغاریا و یو گوسلاویا داشته و درکنسرت هایش مورد استقبال قرار گرفته است.  بعداز مهاجرت از افغانستان سفر هنری  به اروپا وامریکا نیز داشت که با گرمی زیادی مورد استقبال هموطنانش در خارج از کشور نیز قرار گرفت .

بیلتون یکی از هنرمندان برجسته محلی افغانستان بود که آثار فراوانی از او به زبان‌های فارسی و پشتو در آرشیو رادیو و تلویزیون ملی افغانستان به یادگار مانده است.

او علاوه بر آواز خوانی، در نواختن انواع سازهای کلاسیک و محلی افغانستان و به ویژه تنبور علاقمندی خاصی داشت.

بیلتون اکثر سروده ‌های استادش «بهایی جان» را می‌ خواند و از میان اساتید پیشکسوت افغانستان به آثار «استاد محمد حسین سراهنگ» علاقه خاصی داشت.

روانشاد بیلتون هنرمندی بود پر کار متواضع و مردم دوست، که صدایش تا اعماق جان بر شنونده تاثیر می ‌گذاشت.

این هنرمند پیشکسوت افغانستان در واپسین روزهای حیات مدتی را در بستر بیماری به سر ‌برد و سرانجام در نزدهم عقرب سال 1394 خورشیدی جهان فانی را وداع نموده و به جاودانه گان پیوست. روحش شاد و یادش گرامی باد!

اولویت نیکی به مادر...
ما را در سایت اولویت نیکی به مادر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mstafa بازدید : 237 تاريخ : چهارشنبه 8 اسفند 1397 ساعت: 15:22